Kozan'da Görme Engelliler Için Büro Yönetimi Kursu Açılacak

Kozan'da, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi işbirliğiyle görme engelliler için "Büro yönetimi sekreterliği ve danışma görevlisi

Kozan'da, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi işbirliğiyle görme engelliler için "Büro yönetimi sekreterliği ve danışma görevlisi kursu" açılacağı bildirildi.

Dernek Başkanı Ahmet Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumu ile yaptıkları protokol kapsamında, engellilerin meslek edinmelerini sağlamak amacıyla 2 dönem halinde açacakları kursta toplam 20 görme engelliye eğitim verileceğini söyledi.

Kursa katılmak için başvuracak adaylarda 16 yaşını bitirmiş, ilkokul mezunu, enaz yüzde 40 engelli raporu bulunmak ve sosyal güvencesi bulunmamak şartı arandığını ifade eden Ünal, 27 Mart'ta kurs seçmelerinin yapılacağını 1 Nisan'da eğitime başlanılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kursa katılmaya hak kazanan engellilere Türkiye İş Kurumu tarafından günde 20 lira harçlık verileceğini de hatırlatan Ünal, kursiyerlerin toplam 312 saat eğitim alacağını vurguladı.

Muhabir: Volkan Varan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: