Kozan'da Heykeli Dikilen Dioscorides Tanıtıldı

 Kozan ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği'nin katkısıyla heykeli dikilen ve bitkilerle tedavinin kurucu babası olarak bilinen Anavarzalı botanik ve farmakognozi bilgini Dioscorides Pedanius tanıtıldı.

Kozan ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği'nin katkısıyla heykeli dikilen ve bitkilerle tedavinin kurucu babası olarak bilinen Anavarzalı botanik ve farmakognozi bilgini Dioscorides Pedanius tanıtıldı. Adana Eczacı Odası Kozan Temsilcisi Serdar Gezer ve oda üyesi eczacılar, Atatürk Parkı'na heykeli dikilen Dioscorides hakkında bilgi verdi. Gezer, MS. 1'nci yüzyılda Anavarza bölgesinde yaşamış ünlü botanik bilgini olan Dioscorides'in modern bitki biliminin kurucusu olarak bilindiğini ve ünlü eseri De Materia Medica kitabının 1500 yıl boyunca bilim dünyasında eczacılık ve tıp alanında kaynak kitap olarak kullanıldığını belirtti. Türk- İslam medeniyetinin hakim olduğu coğrafyada da sıklıkla bu eserden tıp alanında faydalanıldığını ve eserin Arapça, Farça, Süryanice ve Latince’ye çevrildiğini dile getiren Gezer, Dioscorides heykelinin AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Eczacı Odası ve Kozan Belediyesi’nin katkılarıyla ilçeye kazandırıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: