Kozan'da "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" Tanıtıldı

Kozan'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanan “Gönüllü Elçileri  Projesi"  kapsamındaki "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtıldı.

Kozan'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanan “Gönüllü Elçileri Projesi" kapsamındaki "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hayriye Erbil, Ticaret Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı sunumda, proje kapsamında, kadınların mesleki eğitim almalarının sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmanın önemine dikkati çekti. Erbil, kadınların eğitimi ve istihdama kazandırılması ile toplumsal değişimin hedeflendiğini belirterek, çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren kadın ve kız çocuklarının tekrar eğitim kurumlarıyla buluşturulması ve desteklenmesi için vatandaşlara önemli görevler düştüğünü ifade etti. Projenin, ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, il genelinde ise Vali Hüseyin Avni Çoş’un eşi Aylin Coş’un himayelerinde yürütüldüğünü anlatan Erbil, şunları kaydetti. "Kadınlarımızın işgücü piyasasında etkin olarak bulunmamasında, eğitim durumları önemli bir etken. Eğitim seviyesi düştükçe kadınlarımızın iş olanaklarından yararlanması zorlaşmaktadır. Bu sebeple, ilkokul, ortaokul veya ilköğretim öğrenimini yarım bırakan kadınların Mesleki Açık Öğretim Liseleri aracılığı ile yarım kalan öğrenimlerini tamamlamaları sağlanmalı. Kadınların açık meslek liselerine kayıt konusunda bilinçlendirilmeleri ise önemli bir aşamadır. Bu nedenle, özellikle yerel düzeyde projeye destek verecek olan gönül elçileri aracılığı ile çalışmanın geniş bir kesime ulaştırılması hedeflenmiştir." Seminere, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: