Kozan’da Kurban Pazarı Durgun

 Kozan ilçesinde kurban satıcıları durgun piyasa koşulları ve satış yaptıkları hayvan pazarının fiziki koşullarının yetersizliğinden yakınıyor.

Kozan ilçesinde kurban satıcıları durgun piyasa koşulları ve satış yaptıkları hayvan pazarının fiziki koşullarının yetersizliğinden yakınıyor. Kubanlık satıcısı Alaaddin Dinler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kozan hayvan pazarındaki “kuzuluk” diye adlandırılan demirle çevrili bölümlerin tamamının kiralanmasına rağmen, satıcıların önemli bir kısmının hayvanlarını henüz pazara getirmediğini belirtti. Kurbanlık almak isteyen alıcıların da hayvan yoğunluğunun artmasını beklediğini ifade eden Dinler, bu nedenle pazarın durgun olduğunu söyledi. Küçükbaş kurbanlıkların ortalama 600 ile 800 lira arasında satışa sunulduğunu, şehir dışından getirilen kurbanlıkların yerli besiciyi olumsuz etkilediğini anlatan Dinler, şöyle konuştu: "Yaylalarda yayılan kurbanlıklar pelit, cücek, keven, kekik gibi organik ürünlerle besleniyor. Yıl boyunca dağlarda, kırlarda yayılıyor. Fiyatı da organik olması sebebiyle ahırda yem ile beslenenlere göre az da olsa farklılık gösteriyor. Ancak, il dışından fazla sayıda getirilen hayvanlar ucuza satışa çıkarıldığı için yerli besici bu durumdan olumsuz etkileniyor." Satıcı Ali Koçak ise piyasadaki durgunluk sebebiyle belediyenin açıkladığı küçükbaştaki 12 lira olan kilo raiç bedeli üzerinden satış yapmanın mümkün olmadığını, 78-80 kilo ağırlığındaki kurbanlıklar için 800-850 fiyat vermelerine rağmen alıcıları memnun edemediklerini dile getirdi. Belediye hayvan pazarının fiziki koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini de ifade eden Koçak, hayvanlarına yeteri kadar su temin edemediklerini, yağmur ve sıcaktan olumsuz etiklendiklerini ve satış yerinde ilaçlama yapılması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: