Kozan'da "Kutlu Doğum" etkinliği

Kozan Müftüğü, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle etkinlik düzenledi.

Kozan Müftüğü, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle etkinlik düzenledi.

İsmetli Şehir Stadyumu'ndaki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve Türkçe açıklamasının yapılmasının ardından Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Müftü Feramüz Beydoğan birer konuşma yaptı.

Müftü Beydoğan, protokol mensuplarına kutlu doğum haftası kutlamalarının simgesi haline gelen kırmızı gül dağıttı.

İlköğretim okulları arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışması, İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen "40 hadis ezberleme" yarışması ve din görevlileri arasında düzenlenen "Hutbe yazma" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Etkinlik kapsamında düzenlenen konferansa ise Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Ergin katıldı.

Ergin, "Peygamberin kardeşlik ahlakı ve hukuku" konulu konuşmasında, insanların vicdanları yıkmaya değil yıkamaya çalışması, tahrip etmeye değil tamir etmeye çalışması gerektiğini söyledi.

Ergin, Müslümanlığın kardeşlik anlayışına ters düşecek bir şekilde, karşısındaki mümini sevmeyen, gıybet eden, çekiştiren, küçük ve hakir gören, aleyhinde davranan ve çürütmeye çalışanın, savaşta toplarını kendi askerlerine çeviren, sur dibinde bekleyerek düşmana kapıları sonuna kadar açan bir askerden farkı olmadığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: