Kozan'da Osmanlı Türkçesi eğitimi verilecek

Kozan Halk Eğitim Merkezi’nde açılacak kursta Osmanlı Türkçesi dersleri verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu...

Kozan Halk Eğitim Merkezi’nde açılacak kursta Osmanlı Türkçesi dersleri verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle Türkiye genelinde Osmanlı Türkçesi dersleri öğretilecek. İmzalanan protokol kapsamında derslerin verileceği merkezlerden Kozan Halk Eğitim Merkezi'nde kayıtlar başladı. Hafta içi akşamları hafta sonu ise gündüzleri kurs verilmesi planlanıyor.

Hayrat Vakfı Kozan Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada; proje ile milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak elemanların yetiştirilmesinin planlandığı aktarıldı.

Reklam
Reklam

Proje çerçevesinde Kur'an-ı Kerim'i tecvitli okuma kursları da düzenlenecek. İki yıl sürmesi öngörülen Osmanlı Türkçesi dersleri ücretsiz verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: