Kozan'da Osmanlı Türkçesi Kursu Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı tarafından Kozan’da da Osmanlı...

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı tarafından Kozan’da da Osmanlı Türkçesi Kursu açıldı.
Hayrat Vakfı'ndan yapılan açıklamada Halk Eğitim Müdürlüğü Merkezi'nde açılan kursun ilk etabında 2 sınıf açılarak 70 kişinin kursa başladığı, ilerleyen günlerde ise en az 2 sınıf daha açılarak 100 kişiye daha kurs verileceği bildirildi. Türkiye’nin 900’ü aşkın merkezinde Osmanlı Türkçesi kurslarının açıldığı, Kozan’da ise yüzlerce insana Osmanlıca Türkçesi’nin öğretilmesinin hedeflendiği ifade edildi.
Kursun amacının milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak bireylerin yetiştirilmesi olduğu açıklandı. Ayrıca kurslar sayesinde vatandaşların geçmişiyle, milli ve manevi değerleriyle irtibat kurabilecek bir donanıma sahip olması, aslında gayet kolay olan gerek Osmanlıca öğrenimi gerekse Kur’an okumasını daha da kolaylaştırmak istendiği ifade edildi.
Her kesimden, her yaştan ve her meslekten katılımın olduğu kursu başarı ile tamamlayanlara Halk Eğitim Müdürlüğü Merkezin'ce bitirme sertifikası verileceği bildirildi.
Halen devam eden ve ücretsiz olan Osmanlı Türkçesi kursuna katılmak isteyenlerin Halk Eğitimi Merkezi'ne şahsen müracaat etmeleri veya www.osmanlicaegitim.com sitesine girerek online kayıt yaptırabilecekleri bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: