Kozan'da Osmanlıca Türkçesi Kursu Açılacak

Kozan'da, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle Osmanlıca Türkçesi kursları açılacağı bildirildi.

Kozan'da, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle Osmanlıca Türkçesi kursları açılacağı bildirildi.

Hayrat Vakfı Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Mayıs ayında Halk Eğitim Merkezi'nde açılan Osmanlı Türkçesi kursuna Kozan'dan 105 kursiyerin katıldığı ve 55 kursiyerin başarılı olarak sertifika almaya hak kazandığı hatırlatılarak, Ekim ayında açılacak ikinci seviye kurslarda "Kolay metinleri okuma ve Osmanlıcada Türkçe kelimelerin imlası" derslerinin verileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Kursun amacının, milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden Osmanlıca matbu ve yazma eserleri okuyarak anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak elamanlar yetiştirilmesi olduğu kaydedilen açıklamada, dilin, fikir dünyasının tezahürü olduğu, milletin, hatırası, ruhu, özü ve mayası olan dilini kaybetmesi durumunda, hatırasını, hafızasını, ferdi ve milli kimliğini, kaybetmeye yüz tutacağı belirtildi.

Kurs başvurularının Halk Eğitim Merkezi'ne veya www.osmanlicaegitim.com sitesinden online şekilde yapılabileceği bildirildi.

Muhabir: Volkan Varan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: