Kozan'da "İletişim Ailede Başlar" konferansı

İletişim Uzmanı-Yazar Fatih Akbaba tarafından, "İletişim Ailede Başlar" konulu konferans verildi.

Kozan Belediyesi tarafından Atatürk Parkı Kadın Kültür Merkezi Anfi Tiyatro alanında düzenlenen Konferansın açılış konuşmasını yapan Başkanımız Kazım Özgan "Bugün Anneler günü, tüm annelerin Anneler gününü kutluyorum. Umarım hoş bir vakit geçirirsiniz." dedi.

İletişim Uzmanı-Yazar Fatih Akbaba, aile kurumunun önemine ve sürekliliğine değindi. Evlilikte bütünü oluşturan etkenlerin, insanların eğitimi, pozisyonu, aile hayatı, geçmişi ve yaşam kalitesi olduğunu belirten Akbaba, eksikliklerle kurulan ilişkilerin kısa süreli olduğu ifade etti. Akbaba, şöyle konuştu: "Özellikle birbirini yeterince tanımadan aile kuran çiftler, iletişim eksikliği nedeniyle kısa süre sonra boşanmaya sürükleniyor. Sadece 2008 yılında evlenen çiftlerden 100 bininin boşandığını görüyoruz. Gönül gözünü bıraktık. Artık dünya gözüyle bakıyoruz. Özellikle hanımefendiler bir erkekten hoşlandıklarında hemen görüntüye kapılırlar. Anne sorar, 'kızım bu oğlan nasıl biri-', kız cevap verir, 'anne çok yakışıklı, Brat Pitt gibi.' 10 yıl sonra baktığımızda Brad gider, geriye Pitt'i kalır. Bu nedenle niçin ve neden sorularının cevabını bilmeden evlilik yapmamalıyız."

Reklam
Reklam

Aile içi iletişimde amacın mutlu olmak ve mutlu etmek olduğunu dile getiren Akbaba, hiçbir mutluluğun insana altın tepsi içinde sunulmadığını belirtti. Gereksiz ve yersiz kıskançlığın ilişkileri yıprattığını ifade eden Akbaba, evlilikte mutluluğun anahtarına, dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk sahibi bireylerin ulaşabileceğini söyledi.

Aile içi iletişimde ciddi bir sorun yaşayan hale geldiğimizi gösteren boşanma rakamları üzerine hepimiz düşünmeliyiz. Bu anlamda şu ana kadar yapılan yanlışları düzeltip çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından aile ve eş sorumluluğunu sonuna kadar taşımalıyız. İnsanlar hem bu dünyasını hem de ahiretini cennete dönüştürecek eşleri tercih etmelidir. Ama bu arada kendisi de bu düzeyde ve bu sorumlulukta olmalıdır."

Program sonunda Başkanımız Kazım Özgan, bayanlara anneler günü dolayısıyla gül dağıtırken, Akbaba kitaplarını imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: