Kozan'da Turizm Paneli Düzenlendi

Adana Kozan Belediyesi tarafından ilçenin doğa, tarih ve kültür potansiyelinin turizme kazandırılması çalışmaların kapsamında 'Kozan...

Adana Kozan Belediyesi tarafından ilçenin doğa, tarih ve kültür potansiyelinin turizme kazandırılması çalışmaların kapsamında 'Kozan Turizm Destinasyonu Olabilir mi?' konulu panel düzenlendi.

Panel öncesinde, Anavarza Kalesi, Yaverin Konağı, Kozan Kalesi, Manastır, Keşiş Mağarası, Tarihi Çarşılar, Hoşkadem Camii, Atatürk Parkı, Bucak Cennet Vadisi ve Dagılcak Mesire Alanı gezilerek konuklara bilgi verildi.

Belediye Sinema Salonu’nda vatandaşların yoğun ilgisiyle başlayan panelin yöneticiliğini Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar gerçekleştirdi. Panelde Mustafa Kibar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Vergi Anabilim Dalı Bölümü ve DDF Ajans Başkanı Prof. Dr. Esra Ekmekçi, Turist Rehberi Birliği Başkanı Şerif Yenen, Turist Rehberler Birliği Başkan Vekili Dr. Sedat Bornoval ile İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdür Ahmet Emre Bilgili birer konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Kozan’a tarihi ve kültürel anlamda kazandırdığı hizmetleri kaydeden Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan; “ 2004 yılında kültür varlıklarımızın gelişmesi noktasında düşüncelerimiz vardı. Bunlardan Yaverin Konağı, Kozan Kalesi, Aşağı Yukarı Çarşı gibi yerlerimizin restorasyonunu bu zaman içerisinde gerçekleştirdik. Bizler Yaverin Konağı ve Dağılcak Mesire alanı gibi yerleri halkımıza sunduk. Bu işten de oldukça kar ediliyor. Bizler bu konuda elimizden geleni yaptık ve artık iş adamlarımız da bu konuda gerekli yatırımı yaparak üzerine düşen görevi gerçekleştireceklerine inanıyorum. Kozan sadece turizm değil sanayi ve tarım alanında da önemli gelişmeler var. Bizler katılmış olduğumuz tüm fuarlarımızda yöremize özgü tarihi ve kültürel noktalar ile ürünlerimizi tanıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ise “Turizm sektörü artık dünyanın en önemli sektörlerinden bir tanesi. Bugün dışarıdan ilçemize gelen her bir misafir ilçemize para bırakıyor. Halkımızda ilçemizde turizm destinasyonunun gelişmesi noktasında üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir.” dedi.

Reklam
Reklam

Panele Garnizon Komutanı Yarbay Bülent Siper, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Toklu, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz