Kozan’da Yaz Kur'an Kurslarına Ilgi Büyük

Kozan’da okulların kapanmasının ardından Kuran kurslarına ilgi gösteren çocuklar, hem Kuran okumayı öğreniyor, hem de...

Kozan’da okulların kapanmasının ardından Kuran kurslarına ilgi gösteren çocuklar, hem Kuran okumayı öğreniyor, hem de stres atıyor.

Türkeli Mahallesi Hastane Camii'nde başlayan yaz Kuran kursunda okuyan öğrenciler hem Kur'an-ı Kerim okuyor hem de çeşitli aktiviteler yapıyor. Her yaştan insan yaz Kur'an kurslarında eğitimi alabiliyor. Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de yer aldığı kurslarda "Dinimi Öğreniyorum", "Elif-Ba" ve değişik dini kitapları öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Reklam
Reklam

Hastane Camisi İmamı Bekir Kurt "Her yaştan öğrenciler var ve giderek ilgi büyüyor. Şu an 80 'e yakın öğrenci var ve 2 hoca ile derslerimiz devam ediyor. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla öğrencilere okuduğu kitaplar ve her gün çeşitli hediyeler verebiliyoruz." dedi.

Yaz Kur'an kurslarına gelmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden çocuklar, hocalarının sayesinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: