Kozan'ı Fotoğrafladılar

Ünlü fotoğrafçılardan oluşan bir grup Adana’nın Kozan ilçesinde tarihi yerleri gezerek fotoğrafladılar.Daha önce Başbakan Recep...

Ünlü fotoğrafçılardan oluşan bir grup Adana’nın Kozan ilçesinde tarihi yerleri gezerek fotoğrafladılar.

Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Devlet Sanat ve Onur Ödülü alan ve dört kişiden biri olan ünlü fotoğrafçı İzzet Keribar ve İbrahim Zaman, Cengiz Karlıova, Ali Rıza Kalın, Nevzat Çakır, Timur Taşova, Haluk Uygur gibi birçok ünlü fotoğrafçının yanı sıra Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu üyelerinden oluşan bir grup, Kozan’ın tarihi yerlerini gezerek fotoğrafladılar.

Geziyi koordine eden Dr. Haluk Uygur, “Türkiye’nin ön önemli 15 fotoğrafçısı Adana’da yapılan bir fotoğraf yarışması jüriliği için gelmişlerdi. Kozan’ı görmek istediler ve bizde rehberlik yapıp Kozan’a getirdik. Kozan’ın güzelliği ve tarihi dokusu karşısında şaşırdılar ve hayranlıklarını ifade ettiler. Özellikle Kozan’ın bu duruma gelmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür etmek boynumuzun borcu olsa gerek. Herhalde gelecekte Kozan Türkiye’nin bir Safranbolu’su gibi öne çıkacak. Hatta öteye gider çünkü Safranbolu birkaç yüz yıllık bir tarihi taşıyor. Kozan’a ise 4 bin yıllık tarih taşıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Ünlü fotoğrafçı İzzet Keribar, “Her Adana’ya gelişimde fotoğraf arşivimi daha da genişletiyorum. İyi ki Kozan’a gelmişim. Muhteşem bir kale var. Yaverin Konağı ve bugüne kadar görmediğim bir mimari olan Hoşkadem Camisi çok güzel restore edilmiş. Umarım Kozan’ın turist potansiyeli seneden seneye artar. Kozan’a geldiğim için çok mutluyum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz