Kozanlı öğrencilerin USOBO başarısı

Kozan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin, Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) ikinci olarak gümüş madalya kazandıkları bildirildi.

Kozan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin, Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) ikinci olarak gümüş madalya kazandıkları bildirildi.

Okul Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, toplumsal alanda ortaya çıkan problemlere öğrencilerin gözüyle ışık tutmak amacıyla İstanbul Fatih Üniversitesi, Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü (AFAK) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen olimpiyatlarda 800 projenin yarıştığı belirtildi.

Açıklamada, olimpiyatlara, doğal kaynakları gelecek nesillere daha adaletli bir şekilde aktarmayı amaçlayan "Daha Yaşanabilir Bir Dünya" projesiyle katılan okullarının 11. sınıf öğrencileri Tuğçe İnce ve Esra Göbelek'in ön elemeyi geçen 240 proje arasındaki değerlendirmede, projelerinin ikinci olarak gümüş madalya kazandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Danışman Öğretmen Basri Söğüt ve Yasemin Tatlı rehberliğinde kazanılan başarının, öğrencilerin çevreye ve sosyal olaylara olan duyarlılıklarının ve sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi açısından önemli olduğunun vurgulandığı açıklamada, başarılarından dolayı öğretmen ve öğrenciler kutlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: