K.Piri Reis Doğu Akdeniz'de araştırmalarına başladı

İzmir'in Urla ilçesinden petrol ve doğalgaz araştırması yapmak üzere Doğu Akdeniz'e hareket eden K.Piri Reis...

İzmir'in Urla ilçesinden petrol ve doğalgaz araştırması yapmak üzere Doğu Akdeniz'e hareket eden K.Piri Reis gemisi, koordinatları belirlenen bölgede öğleden sonra araştırma çalışmalarına başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, yarım saat önce gemideki doçent arkadaşıyla konuştuğunu aktararak, "Aradan yarım saat geçtiğine göre araştırma muhtemelen başlamıştır. Hem sismik hem doğalgaz hem de petrol araştırma kapasitesine sahip gemimiz, bütün bunları yapacaktır." dedi.
Geminin herhangi bir eksiği olmadığını, yolculukta da sıkıntı yaşamadığını ifade eden Rektör Füzün, araştırma konusunda üzerine düşeni yapacağı bilgisini verdi. DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Benli de K.Piri Reis'in Akdeniz'deki seyrinin aksaksız devam ettiğini belirtti. Müdür Benli, enstitüleri bünyesindeki gemiyle uydu telefonu aracılığıyla günde iki defa bağlantı kurduklarını, bunun yanısıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TPAO'nun da gemiyle sık sık irtibata geçtiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz