Kpss’de Soruların Çalındığı İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl başkanı Enver Kiraz, “Hafta sonu yapılan KPSS sınav üzerindeki...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl başkanı Enver Kiraz, “Hafta sonu yapılan KPSS sınav üzerindeki tüm sis perdelerini kaldırmaya davet ediyoruz” dedi.

CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz, parti binasında merkez ilçe başkanı Abdulvahap Ayzabar ve partinin gençlik kolları yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, 7-8 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS sınavı devam ederken haber sitelerinde sınav sorularının yayınlanması, bir yayın evi tarafından 60 sorunun 57’sinin bire bir açıklanması, bazı dershanelerin kendi yandaşlarına soruları dağıtması, ortaya çıkarılmıştır. Tüm Türkiye sallanırken, sınava giren öğrenciler büyük tedirginlik yaşarken, AK Parti’nin Milli Eğitim Bakanı’nın sesi çıkmamaktadır. Bir bakan böyle bir dönemde konuşmayıp ne zaman konuşacaktır? ÖSYM tarafından yapılan sınavlar kariyer sınavlarıdır. Bu nedenle ÖSYM üzerinde en hassas durulması gereken kurumlardan biridir. AKP İktidarı dönemine kadar da güvenilirliği ve itibarı en yüksek seviyede kalmıştır” iddiasında bulundu.

Reklam
Reklam

“CHP olarak AK Parti’nin yaptığı hiçbir sınava güvenimizin kalmadığını belirtmek istiyoruz. Şaibeler üzerine kurulu kurumlar , bu şaibelerinden temizlenmeden, güven unsuru oluşturulmadan eğitim sisteminin başarıya ulaşması mümkün değildir” diyen Kiraz, daha sonra özetle şunları söyledi:

Kafalardaki soru işaretlerinin kaldırılması amacıyla yetkilileri hafta sonu yapılan sınav üzerindeki tüm sis perdelerini kaldırmaya davet ediyor, konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: