Kral Abdullah'tan terör mesajı

İSTANBUL (İHA) - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Ürdün Kralı Abdullah Bin El-Hüseyin, "Ilımlı müslümanların terör olaylarına 'dur' demesi gerekiyor" dedi.

İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türk-Ürdün İş Konseyi toplantısına katılan Kral Abdullah, burada yaptığı konuşmada, terörle ilgili mesajlar verdi. Ürdün Kralı Abdullah Bin El-Hüseyin, "Ilımlı müslümanların terör olaylarına 'dur' demesi gerekiyor. Müslümanların çoğu 'artık yeter' diyerek tepkisini ortaya koymalıdır" dedi. Uluslararası terörün temelinde Filistin sorununun yattığına işaret eden Kral Abdullah, "Dünya, uluslararası terörizmle karşı karşıyadır. Aşırıcılıkla mücadele etmek, işin yarısıdır. Asıl önemli olan, Filistin sorununun halledilmesidir. Filistin sorununun çözüme kavuşturulması halinde terör yüzde 80 oranında azalacaktır. Dünyada refah ve huzur istiyorsak bu sorun çözülmeli" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kral Abdullah, konuşmasında Türkiye ile Ürdün arasındaki ikili ilişkilere de değindi. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı ticaretin artırılması gerektiğinin altını çizen Kral Abdullah, "Ürdün'le Türkiye arasında serbest ticaret çalışmaları sürüyor. Biz söz verdik ve serbest ticaret anlaşmasını gerçekleştireceğiz. Biz bu anlaşmayı yapmak istiyoruz. Türk hükümeti bu konuda bazı kaygılarını gidermelidir" ifadelerini kullandı.

Türk-Ürdün İş Konseyi toplantısına katılan Kral Abdullah, daha sonra eşi Raina ile birlikte İstanbul'un tarihi mekanlarını gezdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında öncelikle Mısır Çarşısı'nı ziyaret eden Abdullah'a, esnaf tarafından lokum ikram edildi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın eşliğinde gezinti yapan Kral Abdullah, Mısır Çarşısı'nda alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Kral Abdullah ve eşinin sonraki durağı Topkapı Sarayı oldu. Kral ve eşi, kutsal emanetlerin bulunduğu Hırka-i Saadet dairesini ve saraydaki Has Oda'yı ziyaret etti.