'kral Günü' Kutlamasında Büyükelçiden Barış Mesajı

Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS, Hollanda'nın önemli milli bayramı olan 'Kral Günü' kutlama resepsiyonu saat 20.00'de Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun ev

Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS, Hollanda'nın önemli milli bayramı olan 'Kral Günü' kutlama resepsiyonu saat 20.00'de Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun ev sahipliğinde Sun Prime Butik Otel de düzenlendi. Kral Günü'ne, Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği Pasaport İşleri görevlisi Maria Kontokostas, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Muğla İl ve Marmaris İlçesi kamu kuruluş daire müdürleri, Marmaris Belediye Başkan Vekili CHP'li Hakkı Bayındır, Halil Gökovalı, CHP'li meclis üyeleri, turizmciler, işadamları ve ilçede yerleşik yaşayan Hollandalılar aileleriyle katıldı. Türkiye ve Hollanda Milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonun açılış konuşmasını Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun, ilçemizde geleneksel olarak 8'inci kez Kral Günü kutlandığını belirterek, "Turizm şehrimizde yerleşik olarak yaşayan 5 bine yakın Hollandalı bulunmakta. Bazı Hollandalılar ilk defa tatile geldikleri Marmaris'e hayran kalarak yerleşen kimileri de burada aşık olarak Türk insanı ile evlenenlerdir. İki ülke arasında köklü sosyal ve ekonomik ilişkiler uzun yıllar bozulmadan devam etmiştir. Bundan sonra da bu ilişkiler sağlam temellerle devam edecektir. Yeni başlayan turizm sezonunda Hollanda'dan 10 binlerce kişi Marmaris'e gelecektir. Her yıl olduğu gibi bu yılda Hollandalılara gösterilen huzur ve güveni sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi.
KUTLAMALARIN DOSTLUK ADINA HATIRLANMASINI İSTİYORUM
Dünyanın önceki yıllara göre daha az güvenli olduğunu dile getiren Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçisi Ron Keller ise şunları söyledi: "Bugünlerde ülkeler, vatandaşlarını daha iyi anlamalıdırlar. Özellikle dünyanın bu bölgelerinde ve Avrupa da yaşanan olaylarda ırkçılığın olmadığı, hoşgörü ve barışçıl düşüncelerin olmasını diliyorum. İnsanlar, birbirlerini kucaklamalı ve saygı göstermelidirler. Bu gibi toplantı ve kutlamaların önemi artırılmalıdır. Türkiye Cumhuriyet ile kısa sürede sosyal ve ekonomik alanda büyük atılımlar yapıldı. Türk ve Hollandalı vatandaşlar arasındaki ilişkiler ile çok güzel köprüler oluşturuldu. Bu kutlamaların dostluk adına hatırlanmasını istiyorum."
Muğla Valisi Amir Çiçek'te "İki ülke arasındaki ilişkiler sağlam temellere dayalıdır. Türkiye ve Hollanda arasında ki sosyal ve ekonomik ilişkilerin gün geçtikçe güçlendiğine inanıyorum" dedi.
Konuşmalar sonrası Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçisi Ron Keller, resepsiyona katılanlara seslenerek 'Dostluk' adına birlikte kadeh kaldırdı. Büyükelçi Keller, yeminli tercüman eşliğinde masaları dolaşarak sohbet etti. Keman eşliğinde klasik müziklerin çalındığı kutlama da davetlilere, Hollanda'nın meşhur peyniri ve soğuk mezeler ikramı yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: