Kral operasyonu!

7 ilde eş zamanlı opersyon düzenlendi...

Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki, Karia Satrabı Mousolos’un babası Hekatomnos’a ait olduğu iddia edilen 2400 yıllık mezarın talan edilmesiyle ilgili, 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, gözyaşı şişesi ve sikkeler ele geçirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kral Hekatomnos’a ait olduğu iddia edilen 2400 yıllık mezarın talan edilmesiyle ilgili dün Muğla’nın Milas İlçesi başta olmak üzere İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve Manisa’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Reklam
Reklam

"Kral" adı verilen operasyonda, 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda tarihi değeri olduğu belirlenen gözyaşı şişesi ve sikkeler ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 kişinin daha arandığı belirtilirken, öte yandan ele geçirilen tarihi eserlerin hangi döneme ait olduğunu tespiti için Muğla Müze Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz