Kraliçe düşme tehlikesi geçirdi

İSTANBUL (İHA) - Hollanda Kraliçesi Beatrix, gelişinin ikinci gününde İstanbul turuna devam etti. Kraliçe Beatrix, sabah saatlerinde geldiği Topkapı Sarayı'nda 2 kez tökezledi. Düşme tehlikesi geçiren Kraliçe Beatrix'in yardımına korumaları yetişti.

İstanbul turuna bugün de devam eden Hollanda Kraliçesi Beatrix'in, ilk durağı, Topkapı Sarayı oldu. Güvenlik önlemleri altında saraya giriş yapan Hollanda Kraliçesi Beatrix'in merdivenlerden inerken ayağının tökezlediği görüldü. Kraliçeye, Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Eminönü Belediye başkanı Nevzat Er eşlik etti. İlk olarak Topkapı Sarayı'ndaki hazine dairesini gezen kraliçe, balkondan İstanbul manzarasını izledi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Has Oda'ya geçen Kraliçe, oda içinde bulunan kutsal emanetleri ziyaret etti. Kraliçe, Bağdat Köşkü'nde İftariye Kameriyesi'nde beraberindekilerle birlikte fotoğraf çektirdi. İftariye'de gezerken ayağı tökezleyen kraliçenin düşmesini yanındaki korumlar önledi. Bağdat Köşkü'ne geçen Kraliçe ve beraberindekiler daha sonra Saray'dan ayrıldı.