Kraliyet ailesinin skandallar tarihinden

İtalyan magazin dergisi “Chi”, daha önce açıkladığı üzere İngiltere veliaht prensi William'ın eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın üstsüz fotoğraflarından oluşan derginin bu haftaki sayısını çıkardı. Ancak fotoğraflarda yeni bir şey olmaması "Dağ fare doğurdu" yorumlarına neden oldu.


Cambridge Düşeşi Kate Middleton’ın Fransız Closer'dan sonra İtalyan Chi dergisinde özel sayı ile yayınlanması merakla beklenen çıplak fotoğrafları düş kırıklığı yarattı. “Kate Middleton. Skandal mahkemede. Kraliçe çıplak” manşetiyle ile raflardaki yerini alan dergide Closer'daki bilinen kareler yer alınırken bikinili fotoğraflara daha fazla yer verildiği gözlendi.

Reklam
Reklam

Derginin editörü Alfonso Signorini, giriş yazısında üstsüz Kate fotoğraflarını son derece normal bulduğunu ifade ederek, “Kendime şunu soruyorum. Kate Middleton; Cambridge Düşesi ve İngiltere'nin gelecekteki kraliçesi neden yaşıtlarından farklı olmak zorunda? Daha önce hiç bir durum; İngiliz monarşisinin sıkı yükümlülüklerini ve protokollerini gençleştirmeye bu denli katkıda bulunmamıştı” diye yazdı. Dergide Kate'in üsturuplu fotoğraflarının yayınlanmasının ardında ise Berlusconi ailesinin Mondadori'ye “Çırılçıplakları yayınlamayın” şeklindeli müdahalesinin olduğu iddia edildi.


Berlusconi'nin Mondadori'den sorumlu kızı Marina ise La Repubblica'ya yazılı bir açıklama yaparak, “Herkes babamın fotoğraflar için karar verdiğini söylüyor. Babamın bunca işi varken fotoğrafların yayınlanması veya yayınlanmaması için karışacak hiç zamanı yok. Üstelik Silvio patronu olduğu bir müessesede yönetime müdahale etmez, sadece öneride bulunabilir. Bu her zamanki gibi muhalefetin babama bir saldırısıdır” dedi. Signorini de “Elimizde inanılmaz fotoğraflar var ve bunu yayınlayacak güçteyiz. Kraliçe'nin kendisi bile arasa beni kararımdan döndüremez” demişti.

Reklam
Reklam

İngiltere’de Kraliyet ailesi Prens Harry’nin Las Vegas’ta çekilen çıplak fotoğraflarının şokunu daha üzerinden atamamışken geçen hafta da Fransız Closer dergisi'nin yayınladığı Cambridge Düşesi Kate’in üstsüz fotoğraflarıyla sarsılmıştı.


Ama o kareler İrlanda'da bir gazetenin de sonunu getirecek gibi görünüyor.


İngiltere gazeteleri bu fotoğrafları büyütmezken İrlanda'da yayınlanan Daily Star gazetesi tüm kareleri okurlarıyla paylaştı.


Ancak bu, gazeteye pahalıya mal oldu.


Gazetenin sahibinin fotoğrafları yayınladığı için utanç duyduğu ve gazeteyi kapatmayı düşündüğü ileri sürümlüyor.


Closer dergisi dünyayı ayağa kaldıran fotoğrafların önceki hafta Kate ile William’ın Fransa’da yaptıkları tatil sırasında çekildiğini açıkladı.


Çift o sırada Kraliçe’nin yeğeni Lord Linley’in özel şatosunda tatil yapıyordu.


Çifte yakın bir kaynak, “Prens William ve Kate mahremiyetlerinin ihlal edilmesi nedeniyle çok üzgünler – elbette bu bir ihlalse. Ancak İngiltere’de bu fotoğrafları kimsenin yayınlamak istediğini düşünmüyoruz dolayısıyla Basın Şikayet Komisyonu’nun olayı ele alması söz konusu değil” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BBC’nin Kraliyet ailesi muhabiri Nicholas Witchell ise fotoğrafların İngiliz gazetelerine geçen hafta servis edildiğini, ancak gazetelerin kareleri yayınlamayı reddettiğini belirtti.


AFP haber ajansına açıklama yapan bazı kaynaklar ise Prens William ve Kate'in dergiye dava açtığını söyledi.


Derginin editörü Laurence Pieau ise “muhteşem” çiftin fotoğraflarının yayınlanmasının normal olduğunu, gösterilen tepkilerin ise aşırı olduğunu söyledi.


Fransız BFM-TV’ye konuşan Pieau, “Bu resimlere baktığımızda genç, yeni evli, aşık, muhteşem bir çift görüyoruz. Kate gerçek bir 21’inci yüzyıl prensesi. Üstsüz bir genç kadın, Fransa’da ya da dünyanın başka yerlerindeki plajlarda görebileceğiniz gibi” dedi.


Fotoğrafların kesinlikle şoke edici olmadığını belirten Pieau, ellerindeki malzemeyi başka dergilere satmayı planladıklarını da açıkladı. Pieau, Kate ve William’ın güneşlendikleri yerin şatonun önünden geçen yoldan çok net görülebildiğini de sözlerine ekledi.


Çift, Kraliçe’nin Pırlanta Jübilesi için Güneydoğu Asya turuna çıkmadan önce Provence’taki şatoda kalmışlardı. Closer’da yayımlanan fotoğrafların geçtiğimiz ay Prens Harry’nin çıplak fotoğraflarının yayımlanmasıyla başlayan mahremiyet tartışmasını bir kez daha alevlendirmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Çift şu sıralar Endonezya ve Bali'yi kapsayan bir resmi gezide bulunuyor.