"krallardan Efelere Salihli" Sempozyumunun Tanıtımı Yapıldı

Manisa’nın Salihli ilçesinde 26-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan “Krallardan Efelere Salihli” adlı sempozyumun tanıtım...

Manisa’nın Salihli ilçesinde 26-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan “Krallardan Efelere Salihli” adlı sempozyumun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıya Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi Do. Dr. Nurettin Gülmez, Salihli Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Bilgi, Salihli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Alper Erdoğmuş katıldı.

Reklam
Reklam

Sempozyum için 5 aydır çalıştıklarını belirten Kaymakam Peynircioğlu, çalışmaların Kaymakamlık, Salihli Belediye Başkanlığı, Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu’nda görevli öğretim görevlileri tarafından müşterek bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Peynircioğlu, şunları kaydetti: “Sempozyumumuz 26-27 Nisan tarihinde Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek. Bu sempozyumla Salihli’nin geçmişine, kültürüne, tarihine, dil ve edebiyatına ışık tutacağına ve gelecek nesillere bir kazanım olacağına inanıyoruz. Sempozyumda “Salihli Tarihi” ve “Salihli Dil ve Edebiyatı” konuları ele alınacak. 71 adet bildirim ile sempozyumumuzu gerçekleştireceğiz. Tarihi, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi kayıt altına almak açısından güzel bir çalışma olacak.”

Salihli Belediye Başkanı Okay, “Bizler bu işte yola çıkarken kentlerin insanlar tarafından oluşturulduğunu ama insanların kişiliklerini ve kimlikleri içinde yaşadıkları kentlerden, topluluklardan ve toplumlardan kazandıklarının bilinci ile hareket ettik ve o bilinçle Salihli’nin tarihine dair daha eski çağlardan yakın çağa kadar olan bilgileri derleyip Salihli halkına sunmayı görev kabul ettik. Sempozyumumuz Salihli için hayırlı olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Sempozyumun 26 Nisan Cuma saat 09.30 - 17.30, 27 Nisan Cumartesi günü de 09.00 -16.00 saatlerinde gerçekleştirileceği, tüm Salihli halkının davetli olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: