Kredi kart ücretleri TBMM gündeminde

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ANKARA (ANKA) - CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a, kredi kartlarından kanunun açık hükümlerine rağmen, “banka kartı ücreti”, “kişileştirilmiş kart tasarım ücreti”, “üye bankaların ATM’lerinden yapılan bakiye sorma ücreti” gibi ücretlerin neden alındığını sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ağyüz, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a, şu soruları sordu:

“5464 sayılı kanuna göre banka kartlarından ‘gecikme faizi dışında hiçbir yükümlülük altına sokulamayacağı’ hükme bağlanmış olmasına karşın banka sözleşmeleriyle alınan bu ücretleri bundan sonra durdurmayı düşünüyor musunuz?

Reklam
Reklam

Bu ad altında bugüne kadar alınmış bulunan ücretlerin iadesini düşünüyor musunuz?

Bireysel bankacılık hizmetleri sözleşmeleri çok uzun anlaşılmaz ve tamamen tek taraflı hazırlanarak vatandaşı mağdur etmektedir. Bu sözleşmelerin daha kısa anlaşılır ve vatandaşın lehine ve aleyhine olan hususlarla bankanın yükümlülüklerinin de sözleşmeye geçirilerek daha kısa ve anlaşılır hale getirilmesi konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?”

ANKA

Anahtar Kelimeler: