Kredi kartı dolandırıcıları yakalandı

İSTANBUL (İHA) - Sahte kimlik ve evraklarla bankalara kredi kartı başvurusunda bulunan, kurdukları hayali firmayı adres göstererek aldıkları kredi kartlarını limitlerinin sonuna kadar kullanıp, geri ödeme yapmayarak 15 bankayı dolandıran 4 kişi, polisin yaptığı operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Cemal Özer (42) ve arkadaşı Mehmet Sabri Erdem (32), sahte kimlik hazırlatıp, bunlarla bankalara kredi kartı başvurusu yaptı. Bankaya, kurdukları hayali bir temizlik firmasının adresini veren iki zanlı, aldıkları kredi kartlarının limitlerini sonuna kadar kullanıp, geri ödeme yapmadılar. Zanlıların, bu şekilde toplam 15 bankayı, yaklaşık 20 milyar lira dolandıkları öğrenildi.

Reklam
Reklam

Son olarak, daha önce 3 kez sahte kimliklerle kredi kartı aldıkları Anadolubank'a başvuran zanlılar, banka yetkililerinin durumu fark etmeleri sonucu yakayı ele verdi. Özer ve Erdem, kuryeden kredi kartlarını teslim alırken, Gaziosmanpaşa'da kıskıvrak yakalandı. Şahıslarla birlikte, Şakir Yıldız (49) ve Sait Erdem (35) adlı şahıslar da gözaltına alındı.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlılarla birlikte, sahte kimlikler, bu kimliklerle hazırlanmış sahte belgeler ve 3 adet kredi kartı ele geçirildi. Sorguları tamamlanan zanlılar Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilirken, sahte kimlikleri hazırlayan bir kişinin de polis tarafından arandığı belirtildi.