Kredi kartı dolandırıcılığı operasyon

Antalya'da yabancılara ait kredi kartı bilgilerini, yurt dışındaki bilgisayar korsanları aracılığıyla kopyalayarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 14 zanlıdan 10'u tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt elebaşı olduğu öne sürülen H.Ö'nün arkadaşının borcunu ödemek amacıyla kredi kartı dolandırıcılığı yapmaya başladığı ve ardından da kurduğu örgütle son dört ay içinde 400 bin lira haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla başlattığı çalışmayı sonuçlandırdı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 zanlı, sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler. Nöbetçi savcı tarafından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan H.Ö, R.V, E.E, A.K, S.Ö, H.Ö, V.K, H.K, S.S. ve M.Y. çıkarıldığı mahkemede şuç işlemek amacıyla çıkar amaçlı örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyeti kapsamında banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması ve resmi belgede sahtecilik suçlarından tutuklandı. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

''Yarasa'' lakaplı örgüt elebaşı H.Ö.'nün, arkadaşı R.V.'nin 10 bin liralık çeki ödeyememesi nedeniyle cezaevine girmesinin ardından arkadaşını kurtarmak amacıyla kredi kartı dolandırıcılığına başladığı iddia edildi. Bu sayede R.V.'yi cezaevinden çıkardığı belirtilen H.Ö'nün ardından örgüt kurarak kredi kartı dolandırıcılığı yapmaya başladığı ve son dört ay içinde 400 bin liralık haksız kazanç elde ettiği belirtildi.

Antalya polisinin, olayı haber alması üzerine başlattığı ve altı ay süren çalışmanın ardından düzenlenen operasyonda 24 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlenmiş, Antalya, Konya ve Gaziantep'te biri kadın 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Örgütün Antalya'nın turistik ilçeleri Finike, Alanya, Kumluca, Demre ve Kemer'e tatile gelen çoğunluğu yabancı kişilerin kredi kartı bilgilerini Ukrayna'daki bilgisayar korsanları aracılığı ile elde ederek dolandırıcılık yaptıkları bildirildi.

Zanlılarla birlikte, kredi kartı bilgilerini kopyalamada kullanılan çok sayıda encoder ve POS cihazı ele geçirilmiş, zanlıların şu ana kadar ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İsveç, Japonya, Hollanda, Rusya ve Norveç'ten gelen turistleri dolandırdığı tespit edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz