Kredi Kartıyla Milli Piyango Biletine Talep Patlaması

Geçen yıl 5,9’luk depremin vurduğu Kütahya'nın Simav ilçesinde kredi kartıyla milli piyango bileti satan bayi,...

Geçen yıl 5,9’luk depremin vurduğu Kütahya'nın Simav ilçesinde kredi kartıyla milli piyango bileti satan bayi, büyük ikramiyeyi kazanma hayali kuranların akınına uğradı.

Simavlı bayi İsmail Zeybek, 2013 yılına milyoner olarak girmek isteyen deprem mağduru Simavlıların hayallerini süsleyen 45 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanmak için piyango bayilerine akın ettiğini söyledi. Zeybek, vatandaşın çoğunun kredi kartıyla bilet almayı tercih etmesinin işlerinin açılmasına yol açtığını belirtti. Kredi kartıyla bilet sattığını vitrine yapıştırdığı küçük bir el ilanı ile duyurduğunu ifade eden Zeybek, “Kredi kartıyla milli piyango bileti satışının bu kadar ilgi göreceğini hiç ummamıştım. Talep patlamasıyla karşılaştım. Çok şaşırdım. Kredi kartıyla satışlardan komisyon ücreti almıyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Piyango biletlerinin çoğunu kredi kartıyla sattığını anlatan Zeybek, çoğunlukla seri ve 10'dan fazla bilet satın alanların kredi kartını kullandığını kaydetti. Zengin olma hayaliyle piyango bileti alanların çoğunlukla çeyrek bilete ilgi gösterdiğine dikkati çeken Zeybek, “Simav genelindeki sabit bayilerde tam ve yarım bilet tükendi. Çok az da çeyrek bilet kaldı. Simav’da bilet kalmayınca özellikle İzmir ve İstanbul’dan seyyar biletçiler Simav'a akın etmeye başladı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: