Kredide ‘eş’ Sıkıntısı

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yeni Borçlar Kanunu’na göre evli çiftlerden birinin banka kredisi...

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yeni Borçlar Kanunu’na göre evli çiftlerden birinin banka kredisi veya herhangi bir borca ya da mal alımına kefil olabilmesi için eşinin yazılı rızasının alınması gerektiğini hatırlatarak, bu durumun iş dünyasında çeşitli sıkıntılara neden olduğunu söyledi.

‘Yeni Türk Ticaret Kanunu’, genç işadamlarına anlatıldı. Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşide; ‘Yeni Türk Ticaret Kanonu ve Vergi Düzenlemeleri’ konusu ele alındı. Yoğun ilgi gösterilen oturumun açış konuşmasını yapan AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Gülcan, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun uluslararası ticarette rekabet üstünlüğü sağlayacak uygulamalar içerdiğini, ancak bazı ayrıntıların iş dünyası temsilcileri tarafından yeterince anlaşılmadığını savundu.

Reklam
Reklam

Gülcan, “Genç işadamları olarak her zaman yaptığımız gibi bardağın dolu tarafına bakıp ülkemiz ve kentimiz için üretmeye devam ediyoruz. Sınırların kalktığı dünyamızda rekabet amansızca devam ediyor. Yeni Türk Ticaret Kanunu, gerçekten de Türk iş insanının dünya ticaretine entegre olabilmesini beraberinde getirecek, rekabet üstünlüğü sağlayacak düzenlemeleri içeriyor. Bu uygulamaların detaylarını öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu’nda bazı maddelerin eleştirildiğini ancak, 6335 sayılı kanunla değişiklikler yapıldığını kaydeden Adana Vergi Dairesi Başkanı Sayın Serdar Aksoy da, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Örneğin mektuplarda ve belgelerde bulunması gereken bilgilerin fazlalığı yönündeki eleştirilerden sonra yapılan düzenlemelerle iş çevrelerinin taleplerinin yerine getirildi.” Aksoy, tutulması gereken defterler arasında ‘internet sitesi defteri’nin kaldırıldığını, finansal tabloların internet sitesinde ilan edilmesi zorunluluğunun iptal edildiğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Yeni Borçlar Kanunu’na göre evli çiftlerden birinin banka kredisi veya herhangi bir borca ya da mal alımına kefil olabilmesi için eşinin yazılı rızasının alınması gerektiğini hatırlatan Aksoy, bu durumun iş dünyasında çeşitli sıkıntılara neden olduğunu vurguladı. Aksoy, “Uygulamada karşılaşılan sorunlar nedeniyle ilgili bakanlıklarımız düzenleme hazırlığı içerisinde” ifadesini kullandı.

Öte yandan, AGİAD ve Adana Vergi Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına; TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Adana SİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Coşar, ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Ekonomi Gazetecileri Derneği Doğu Akdeniz Temsilcisi Mehmet Uluğtürkan ve çok sayıda işadamı katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: