Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ile ilişkileri konusunda Washington'da sarfettiği "Bölgede yaşanan sorunlar ülkelerimiz arasında işbirliğini zorunlu kılıyor" sözleri Rusya'da yankılandı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise, Türkiye'nin Rus uçağını düşürdükten sonra Rusya'nın "kendisinden beklediği hiçbir şeyi yerine getirmediğini" söyledi.

Moskova'da basın toplantısını düzenlenen Dimitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Washington'daki Brookings Enstitüsü'ndeki konuşması sırasında sarfettiği "Bölgede yaşanan sorunlar ülkelerimiz arasında işbirliğini zorunlu kılıyor" sözlerini şöyle değerlendirdi:

"Rus tarafının, yaşananlardan sonra yani pilotumuzun öldürülmesi ve uçağımızın düşürülmesinden sonra Ankara'dan ne beklediği biliniyor. Ama beklediğimiz yapılmadı ve yapılacağına dair en küçük bir ima olmadı."

Reklam
Reklam

Peskov, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmekte suçlu olduğunu kabul edeceğine dair dolaylı olarak bile hiçbir imada bulunmadığını da ekledi.

"ALPARSLAN ÇELİK'İN NEDEN GÖZALTINA ALINDIĞINI BİLMİYORUZ"

Geçen yılın Kasım ayında Türkiye'nin vurduğu Rus uçağından kendini fırlatan pilot Oleg Peşkov'u kendisinin öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik'in İzmir'de gözaltına alınmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Peskov, şöyle konuştu:

"Bir yorum yapabilmemiz için) bu kişinin neden gözaltına alındığını, neyle suçlanacağını ve Türk savcıların bu kişinin işlediği cinayeti nasıl yorumlayacağını bilmemiz gerek. Bunların hiçbirini bilmiyoruz."

RUSYA'DAN 'TÜRKİYE'YE GİTMEYİN' UYARISI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına Türkiye'yi ziyaret etmemeleri yönünde bir seyahat uyarısı yaptı.

Bakanlık'ın internet sitesinde yayımlanan uyarıda "Rus Dışişleri ve Rus turizm ajansının, Rus vatandaşlarının Türkiye'deki terör tehdidi nedeniyle bu ülkeyi ziyaret etmemelerine dair uyarılarını bir kez daha hatırlatma gereği duyduk" denildi.

Reklam
Reklam

Sputnik'e göre, uyarıda "Türkiye'de bulunan Rus vatandaşlarına ise ülkenin güneydoğusuna gitmemelerini ve turistik yerler, eğlence yerleri ve mitingler gibi kalabalık noktalardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

(ANKA)

Anahtar Kelimeler: