Kreşte Çocuğunuza Nasıl Davranılıyor?

Çocuğunuz konuşmaya başlamamış olsa bile ona kötü davranılıp davranılmadığını öğrenebilirsiniz.

Birçok aile çocuklarını aileden olmayan birinin yanına bırakırken tedirgin oluyor. Bu tamamen doğal ve ortak bir kaygı. Ama iyi haber çocuğunuz konuşmaya başlamamış olsa bile ona kötü davranılıp davranılmadığını öğrenebilirsiniz. Bunu anlamanın üç tane yolu var.

Birinci yol: Kreşteki bakıcıları değerlendirin

Çocuğunuz eve geldiğinide onun davranışlarını inceleyin. Tedirgin mi? Çıldırmış mı? Değişik mi? Bakıcının enerjisine dikkat gösterin. Çocuğunuza ihtiyacı olan ilgiyi göstermiyor olabilir. Çocuğunuza kötü davranıldığını belirten uyarıcı sinyallere kendinizi alıştırın:
Çocuğunuz davranışları şiddetle değişiyor. (çocuğunuz aşırı derecede yapışkan ya da agresif oluyor)
Ağlıyor, bağırıyor ve onu bırakmamanız için yalvarıyor.
Anlaşılmadık yara, çizik ve ezikleri var.
Yemek yemiyor ve gece kabuslar görüyor.

Reklam
Reklam

İkinci yol: İletişim

Çocuğunuzu almaya gittiğinizde bakıcısı ile 5 dakika görüşün:
Bugün çocuğum nasıldı? Bir problem oluştu mu? (eğer çocuğunuzun yapmadıklarından yada yaptıklarından şikayet ediyorsa burda bir sorun var demektir)

HERKES BU SORULARIN CEVABINI ARIYOR!


Üçüncü yol: Gözlemlemek

Birinci yoldaki değerlendirmeye ek olarak kreştekilerin haberi olmadan küçük ziyaretlerde bulunabilirsiniz. Eğer başka ebeveynlerle de iletişim içinde olursanız belirli aralıklarla dönüşümlü bir şekilde ziyaretlerde bulunabilirsiniz.

Bir kaç ek fikir

* İnternetten araştırma yapın. Daha önce kreş ile ilgili bir problem oluşmuş mu yada herhangi bir şikayet var mı kontrol edin.

* Çalışanların özgeçmişlerini okuyun.

* Kreşte çocuğunuzla ilgilenen kişilerden referans isteyin ve referansları arayarak onlarla ile ilgili bilgi alın.

* Eğer hala kuşkularınız devam ediyorsa diğer bir seçenekte dadı tutmaktır. Böylece çocuğunuza birebir ilgi gösterilebilir ve sizde durumu kontrol altına almış olursunuz. Haftalık gelebilecek dadılar olabileceği gibi işiniz olduğunda bir kaç saatlik yada haftada bir kaç kez gelen dadılarda bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

HERKES BU SORULARIN CEVABINI ARIYOR!