Kristal Klaket Ödülleri Sahiplerini Buldu

Fatih Üniversitesi'nin organize ettiği Kristal Klaket Ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini...

Fatih Üniversitesi'nin organize ettiği Kristal Klaket Ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 3 kategoride yapılan yarışmada birinciler hem para ödülü hem dünyanın en prestijli sinema okulu New York Film Akademisi’nde toplam 8 haftalık sinema eğitimi almaya hak kazandı.

Kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde 33 filmin ön elemeyi geçerek finale kaldığı yarışmanın merakla beklenen ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, iş, sanat, sinema ve medya dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla yapıldı.

Reklam
Reklam

Katılımcı 416 film arasından ön eleme jürisinin değerlendirmeleri sonucu finale kalan 33 film, New York Film Akademisi’ne gidebilmek için yarıştı. Kurmaca kategorisinde 15, belgeselde 10, animasyonda ise 8 film birinci olabilmek için mücadele etti. Yarışmada ünlü sanatçı Bülent Ortaçgil de kısa bir konser verdi.

Yarışmacılar, Türkiye’nin ünlü isimlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Birinciler, hem para ödülü hem dünyanın en prestijli sinema okulu olan ‘New York Film Akademisi’nde toplam 8 haftalık sinema eğitimi almaya hak kazandı.

Gecede konuşan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, etik ve ahlaki değerlerin önemine dikkat çekerek, "Her alanda etik ve ahlaki değerleri ön plana çıkarmalıyız. Yapacağımız işlerde teknik ve mühendislik alanlarına ortak olarak etik değerleri de harmanlamalıyız. Bunları yaptığımız zaman ortaya çıkacak iş daha da güzel olacaktır. Üniversite olarak uluslararası çaptayız. Sanat alanında da önemli işlere imza atmak istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: