Kritik karar açıklandı

Avrupa Merkez Bankası beklendiği gibi faizleri sabit tuttu. İngiltere Merkez Bankası da faiz ve varlık alımlarını değiştirmedi.

Piyasaların gündeminde bugün Avrupa'daki merkez bankalarının faiz kararları vardı. Her iki bankadan da faizleri değiştirmeme kararı çıktı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini yüzde 0,25'te tutma kararı aldı.

İNGİLTERE DE DEĞİŞTİRMEDİ

İngiltere Merkez Bankası politika faizini beklendiği üzere yüzde 0,5'te sabit tuttu. Banka varlık alımlarında da değişikliğe gitmeyerek alımları 375 milyar sterlinde bıraktı. Gözler 14.45'te Avrupa Merkez Bankası’na (AMB) çevrilmiş durumda. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise TSİ 15.30'da kameraların karşısına geçecek.

Reklam
Reklam

"AMB FAİZİ İNDİREBİLİR" DENMİŞTİ

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini'nin araştırma şirketi Roubini Global, AMB’den sembolik de olsa faiz indirimi beklediğini kaydetmişti. CNBC, AMB’nin önündeki seçenekleri ise yüzde 0,25 politika faizinde indirim, tahvil alımlarının sterilizasyonundan vazgeçilmesi, mevduata negatif faiz, bankalara bir tur daha ucuz finansman sağlayan LTRO veya hiçbir şey yapmamak olarak sıralamıştı. BNP Paribas, AMB’nin 300 ila 500 milyar Euro’luk bir niceliksel program uygulaması gerektiğini belirtmişti.