Kriz, Türkiye'yi kalbinden vurdu

Salı günü açıklanan Ocak ayı sanayi üretimi verilerinin yaşanan krizin ciddiyetini ve derinliğini açıkça ortaya koyduğunu ifade eden İSO Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük, "Türkiye ekonomisinin kalbi sanayi sektörüdür ve ne yazık ki, küresel kriz, Türkiye'yi kalbinden vurmuştur" dedi.

2009 yılı Ocak ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan İSO Başkanı Küçük, 2009 yılının ilk ayında sanayi üretiminin yüzde 21,3; imalat sanayi üretiminin de yüzde 24,2 oranında düştüğünü hatırlatarak, "Artık, sözün bittiği noktadayız, rakamlar konuşuyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bu rakamların yaşanan krizin ciddiyetini ve derinliğini açıkça ortaya koyduğunu belirten Küçük, "Türkiye ekonomisinin kalbi sanayi sektörüdür ve ne yazık ki, küresel kriz, Türkiye'yi kalbinden vurmuştur. Şunu hatırlatmalıyız ki, üretimdeki düşüş, sadece sanayi sektörünün sorunu değildir. Sanayideki çöküş, kısa süre içinde, ekonominin diğer alanlarını da olumsuz etkileyecektir" şeklinde konuştu.

Krize karşı şimdiye kadar önlem alınmakta geç kalındığını savunan Küçük açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Önlem almakta geciktikçe, ödenen bedel artmaktadır. Önümüzdeki süreçte, bedelin ödenemez hale geldiğini yaşayarak görmek istemiyoruz. Hükümet ve ekonomi yönetiminin bir an önce durumun ciddiyeti ve vahametine uygun politikalar üretmesi gerekmektedir."