Krizden Çıkışın Sinyalleri Antalya’dan

Global ekonomik krizden çıkışın sinyalleri Antalya’dan başladı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden iş adamları milyonlarca dolar...

Global ekonomik krizden çıkışın sinyalleri Antalya’dan başladı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden iş adamları milyonlarca dolar ve Euro’ya mal olan mega yat yaptırmak için sipariş üzerine sipariş vermeye başladı.

Antalya Serbest Bölgesi’nde faaliyette bulunan yönetim Kurulu Başkanlığını Alman bir iş adamının yaptığı Fransız ve İngiliz yat üretim şirketi Sunrise, İsviçreli yat ve brokerlik şirketi için 63 metrelik mega yat siparişinden sonra bu kez de adı açıklanmayan Güney Amerikalı bir iş adamına ultra lüks yat yapmak için sipariş aldı.

Reklam
Reklam

Sunrise Yat Üretim Şirketi Tersane Müdürü Özgür Çiğdem, ismi açıklanmayan Güney Amerikalı bir iş adamına 56 metre boyunda, 10,5 metre genişliğinde inovatif dizel elektrik sevk sistemine sahip, okyanusları aşabilecek yeni bir motor yat siparişi aldıklarını söyledi.

Antalya Tersanesinde, mühendisliğini Sunrise Yat ve Özgün Yat Dizayn şirketi, dış tasarımını Monacolu Espen Oeino International, iç tasarımını da Fransız Frank Darnet’in, işçiliğini ise Türk çalışanlarının yapacağı henüz adı konulmayan 56 metre boyunda gövdesi çelik, üst yapısı alüminyum olan mega yat 2015 yılında sahibine teslim edilecek.

Tam yüklü 850 ton ağırlığında olacak ultra lüks yat, 12 misafir ve 14 mürettebat kapasiteli olacak. Yarım yüklü 17 knots hıza ulaşacak olan mega yat inovatif dizel elektrik sevk sistemine sahip ve çevreci.

DÜNYA TURUNA ÇIKACAK

Siparişi alınan ve milyonlarca Euro’ya mal olacak mega yatın yenilikçi güç sistemine çevreci bir yapıda olacağını anlatan Çiğdem şunları kaydetti:

‘’2015 yılında teslim edilecek yat yeni nesil dizel elektrik pod sevk sistemine sahip. Yatçılık ve deniz aşığı olan Güney Amerikalı müşterimiz yatını aldıktan sonra geniş çaplı dünya turuna çıkacak. Müşterimiz böylece dizel elektrik teknolojisinin hem konfor hem de çevreci olanaklarından yararlanacak. Yeni nesil motor yatta kullanılan dizel elektrik sistemi ses ve titreşimleri minimuma indirirken yüksek manevra kabiliyeti ve düşük yakıt tüketimi ile konforu ekonomik ve çevreci şartları da ortaya koyuyor. Mega yat çevreci, yenilikçi bir güç sistemi var. Titreşim yapmıyor, az yakıt tüketiyor ve daha az karbon salıyor’’.

Reklam
Reklam

YÜZME HAVUZLU VE ŞELALİ

Mega yatın tamamen müşterinin özel siparişi olduğunu belirten Özgür Çiğdem, ‘’Müşteriye özel sipariş olmasının avantajı ile dış tasarımda agresif çizgiler taşıyan yat, dünyaca ünlü tasarımcı Espen Oeino ve Frank Darnet tarafından Sunrise Yatçılık’a özel geliştirilen 50m motor yat serisinden de izler taşıyor. Yatın en büyük özelliği ise, doğal aydınlatma ile ana güverte ve üst güvertelerde iç mekan dış mekan ayrımını ortadan kaldırıyor. Yat, sahibine yatak odası ve master salonda panoramik görüş açısı da sunuyor. Üst güverteden ana güvertedeki yüzme havuzuna dökülen şelale yatın en çok dikkat çeken özelliği’’.

GLOBAL KRİZDEN ÇIKIŞ SİNYALLERİ

Çiğdem, 2012 yılında iki adet 63 metre, biri de 56 metre olmak üzere üç mega yat siparişi aldıklarını bildirdi. Mega yat siparişlerini dünyada yaşanan ekonomik krizden çıkışın sinyalleri olarak gördüğünü anlatan Çiğdem, ‘’2012 yılında dünyanın çeşitli ülkelerinden iş adamlarına yapılmak üzere üç adet mega yat sipariş aldık. Bunlardan biri İsviçreli diğeri İngiliz iş adamı. Bu iş adamlarına 63 metre boyunda mega yat siparişi aldık. Güney Amerikalı iş adamı içinde 56 metrelik yat yapımına başladık. Bunun yanında daha önce yaptığımız 45 metrelik ‘Afrika’ isimli yatın ikizini de 2013 yılında tamamlayacağız. Global ekonomik krizden çıkışın sinyalleri Antalya’dan başladı. Ekonomik çıkış sinyalleri gören iş adamları da erteledikleri yat projelerine ağırlık vermeye başladı’’.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: