Kss’ye 400 Yeni İşyeri Yapılması İçin İlkadım

Çorum Küçük Sanayi Sitesi’ne yapılması planlanan 400 yeni işyeri için çalışma başlatıldı.120 dönüm üzerine yapılacak...

Çorum Küçük Sanayi Sitesi’ne yapılması planlanan 400 yeni işyeri için çalışma başlatıldı.

120 dönüm üzerine yapılacak olan iş yerlerinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak ve 18 ay sonra iş yerlerinin sahiplerine teslim edilecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni işyerlerinin yapılacağı arazide incelemelerde bulundu.

İncelemerin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Esnafı ahilik kültürüne uygun olarak bir araya getirelim. Kimse ayrı baş çekmeye kalkışmasın” dedi.

Reklam
Reklam

Çorum’da yıllardır sanayi meselesinin konuşulduğunu, sanayi dükkanlarının daha rahat, daha sağlıklı ortamlarda faaliyetlerini sürdürmesi için mücadele ettiklerini anlatan Külcü, “Küçük Sanayi Sitesi’nin çevreyolu ile bağlantısı yok deniliyordu. Aşağı Sanayi’deki esnaf orada faaliyetlerini sürdürüyordu. Tüm bunlar sanayici esnafının heyecanını yok ediyordu. Çorum’un en büyük meselelerinden biri olan sanayi sorununu çözmek bizim boynumuzun borcudur. Bizler hiçbir zaman ne aldatan, ne de aldanan olduk. Seçim meydanlarında başka konuşup da mührü ele geçirince başka konuşmadık. Birileri bizlere sürekli engel olmaya çalıştı. Yıkmak için hazırlık yaptığımız dükkanların kilidini gösterip ‘esnaf dükkan kapatıyor’ diye yaygara koparanlar oldu. Her şeye rağmen mücadelemize devam ettik. Göreve geldikten sonra daha birinci yılımızda Küçük Sanayi Sitesi’nde kooperatif yoluyla 162 yeni dükkan yapımına başladık. Kooperatif bu işi alnının akıyla halletti, bizler de her zaman yanlarında olduk. Nerede esnaf varsa, nerede esnaf için hayırlı bir iş varsa bizler hep orada olacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Külcü, yeni yapılacak olan 400 dükkanın Aşağı Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren esnafın tümünün işyeri ihtiyacına cevap verebilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Yeni sanayi alanının hemen yanında hazine arazisi bulunduğunu, kooperatifin gerekli girişimleri yaptığını, burayı da ilerde alana katabileceklerini bildiren Külcü, “Sanayi için dükkan meselesi tamamen kapanıyor. Aşağı Sanayi’deki dükkanların taşınabileceği yegane alan burası. Başka bir yer yok. Başka bir yerde sanayi çalışmamız da yok. Yeni bir alan hazırlığı yapanlar varsa beyhude zaman kaybediyorlar. Kimse ayrı baş çekmeye kalkışmasın. Artık ayrılığın vakti geçti. Hep birlikte olalım, bir olalım, güçlü olalım. Bölünmekten, parçalanmaktan vazgeçip, enerjimizi ayrı ayrı yere harcayacağımıza tek bir yere harcayalım” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tek dertlerinin esnafın işini kolaylaştırmak ve ekmeğini büyütmek olduğunu belirtti.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ise yeni yapılacak işyerlerinin Çorum’a ve Çorumlu esnaflara hayırlı olması için temenni de bulundu. Köse, her zaman Çorumlu esnafların yanında olan Başkan Külcü’nün esnaf dostu bir belediye başkanı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

İncelemelerde Külcü’ye, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Hitit 19 İmalatçılar Toplu İşleri Yapı Kooperatifi Başkanı Nurullah Müstet eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: