KSÜ ile Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü arasında protokol

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) arasında Bor Yetkinlik Merkezi...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) arasında Bor Yetkinlik Merkezi Protokolü imzalandı.
Rektörlük senato salonunda imzalanan protokol öncesi konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Türkiye'de sadece üç yerde böyle bir merkezin bulunduğunu, üniversitede böyle bir merkezin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
BOREN Başkanı Dr. Şükrü Öztürk ise yaptığı konuşmada, BOREN olarak bora dayalı enerji kaynaklarının geliştirilmesi amacını taşıdıklarını belirterek, yetkinlik merkezi konsepti ve yapılanlar hakkında bilgi verdi. Her yetkinlik merkezinde, farklı bir alanda uzmanlık çalışmalarının yapılmasını önemsediklerini kaydeden Öztürk, KSÜ’de de orman ürünleri alanında çalışmalar yapılacağını ve proje bazında işbirliklerinin sürdürüleceğini dile getirdi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu ise borun Türkiye’nin en önemli zenginliklerinden biri olduğunu ifade ederek, bu madenin daha geniş alanlarda kullanılması ve ülke ekonomisine daha fazla katkı yollarının aranması için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. KSÜ’de bu alanda yetkin bir ekip ve uygun bir altyapının bulunduğuna dikkat çeken Emiroğlu, önemli projelerin gerçekleştirilmesi ve bunların sanayicilerin hizmetine sunulması yönünde gayret sarfettiklerini ifade etti. İmzalanan protokolün ardından, basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz