Ktb Başkanı Şaban Ünlü:

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, saman fiyatlarının çok fazla arttığına dikkat çekerek,...

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, saman fiyatlarının çok fazla arttığına dikkat çekerek, “Saman ithalatı olursa besiciye büyük destek olur” dedi.

Nisan ayında yağmurun yeterince yağmaması ve mevsimin kurak geçmesinden dolayı Anadolu’da arpa, buğday ve saman hasadında düşüş gözlendiğini söyleyen Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü, “Bundan dolayı saman fiyatları 500-520 liraya kadar çıktı” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in aşırı fiyat artışı nedeniyle bir açıklama yaptığını hatırlatan Ünlü, “Bakan, dışarıdan saman ithalatı yapılabileceğini açıkladı. Bu açıklama üzerine saman fiyatlarında yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı. İnşallah dışarıdan saman veya yonca ithal edilirse besicimize büyük destek olur. Besicinin zaten en sıkıntılı olduğu konuların başında yem fiyatları geliyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yıla göre yem üretiminde düşüş olduğunu ve fiyatta artış olduğunun altını çizen Ünlü, “Geçtiğimiz yıl biçerdöverler ürünü yüksekten biçiyordu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de bu konuda denetimler yapıyor. Biçerler artık mümkün olduğu kadar toprağa yakın çalışmaya gayret ediyor. Bu çalışmalar sonrasında fiyatların biraz daha düşmesini bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

Ramazan ayında et fiyatlarına zam yapılmayacağını daha önce açıkladığını hatırlatan Ünlü, “dediğim gibi zam olmadı. Karkas etin fiyatı şu andan 18 ile 19 TL’den satılıyor. Hatta kuzu etinde bu fiyat biraz daha düştü. Artan yem fiyatları önümüzdeki günlerde et fiyatlarında da etkili olur. Besicinin hammaddesi canlı hayvan ve yemlerdir. Yem fiyatları ne kadar yüksek olursa et fiyatları da artış gösterecektir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: