KTB Yönetim Kurulu Başkanı Altıntel:

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, "Tarımın dışında bölgede hayvancılık çok hızlı büyüyor. Hayvancılıkla ilgili yatırımcılar bölgemize

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, "Tarımın dışında bölgede hayvancılık çok hızlı büyüyor. Hayvancılıkla ilgili yatırımcılar bölgemize çok ilgi duyuyor" dedi.

Altıntel, borsada düzenlenen toplantıda, Trakya bölgesinin tabiat ve Avrupa'ya yakınlığı nedeniyle cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, Trakya'da hayvancılığın her geçen gün geliştiğini ifade etti.

Kısa süre içerisinde Trakya bölgesinde nüfus, sektör ve yatırımcı bakımından artış olacağını anlatan Altıntel, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatı yaklaşık 14 milyar dolar. Trakya büyüklüğündeki Hollanda'nın ise 56 milyar dolar. Bizim tarımda teknolojik olarak, tohum olarak, yenilik olarak daha çok mesafe almamız lazım. Tarımın dışında bölgede hayvancılık çok hızlı büyüyor. Hayvancılıkla ilgili yatırımcılar bölgemize çok ilgi duyuyor. Trakya hastalıktan ari bir bölge olduğu için hayvancılık konusunda Avrupa'nın Hollanda'sı gibi olacak."

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: