Kto Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu:

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu, UMEM Beceri 10 projesinin başarı ile...

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu, UMEM Beceri 10 projesinin başarı ile uygulandığını belirterek, projenin artık hizmet ve tarım sektöründe de uygulanması için anlaşma yapıldığını bildirdi.

Başkan Mehmetbeyoğlu konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB ETÜ işbirliğiyle başlatılan UMEM Beceri'10 Projesi 81 ilde uygulamaya devam etmektedir.

Proje kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak 2055'e yakın kurs açılmış, bu kurslardan başarıyla mezun olmuş kursiyerlerin çoğu projeye katılan firmalarca istihdam edilmişlerdir.

Reklam
Reklam

Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörlerine genişletilmesine karar verilmiştir. Bu doğrultuda, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabilecek, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu da istihdam edilecektir.

Detaylı bilgi için Kayseri Ticaret Odası web sitesinden bilgi alınabileceği gibi, proje siteleri www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri'10 Çağrı Merkezi 444 86 36'dan da bilgi alınabilir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: