KTO Başkanı Öztürk: "Konya Coğrafi Olarak Türkiye'nin Merkezinde Bulunmasına Karşın, Limanlara Ulaşım Konusunda Yaşadığı Sıkıntılarticaretimizi Olumsuz Etkilemektedir"

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Konya coğrafi olarak Türkiye'nin merkezinde bulunmasına karşın, limanlara ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntılar ticaretimizi

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Konya coğrafi olarak Türkiye'nin merkezinde bulunmasına karşın, limanlara ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntılar ticaretimizi olumsuz etkilemektedir" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımı ile Mersin'de düzenlenen "Konya-Karaman-Mersin" lojistik toplantısı yapıldı.

Başkan Öztürk toplantıda yaptığı konuşmada, Konya-Karaman-Mersin demiryolu hattının iyileştirilmesi gerektiğini ifade ettiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Öztürk

"Konya gibi liman bağlantısı sorunu yaşamakta olan ve ülkenin önemli bir üretim gücünü yansıtan bölgelerin, mevcut yapıya alternatif bir çıkış yakalamaları tüm ülkenin yararınadır" diyen Öztürk, şunları kaydetti:

"Konya coğrafi olarak Türkiye'nin merkezinde bulunmasına karşın limanlara ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntılar ticaretimizi olumsuz etkilemektedir. Bugün ülke ekonomisinin temel problemlerinden biri, ekonomik değerlerin yüzde 65'e yakın bölümünün Marmara Bölgesinde yoğunlaşmasıdır. Bu durum ekonomi için başlı başına stratejik tehdit olduğu gibi, Marmara Bölgesi'nde günlük yaşama dair pek çok probleme de neden olmaktadır. Artık yeni sanayi yatırım içi alan ya yoktur ya da satın alma değerlerinin üzerindedir. Halbuki bölgede sunulan lojistik hizmetlerin sağladığı avantaj nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcı başka bölgeleri, uygulanan teşvik tedbirlerine rağmen ekonomik bulmamaktadır. Yeni ve nitelikli yatırım alanları oluşturmanın en etkili yolunun lojistik dezavantajları gidermek olduğu şüphesizdir. Tüm dünyada denize mesafesi yüzlerce kilometre olan ciddi üretim alanları, lojistik sorunları çözülerek oluşturulmuştur. Türkiye açısından dengeli kalkınma perspektifi ve 2023 hedeflerinin gerçekçi bir zemine oturtulması bakımından, genelde Orta Anadolu'nun ve özelde de Konya'nın dinamik gücünden ve geniş üretim potansiyelinden yararlanmak gerekmektedir. Bunun tek yolu Konya'nın üretim gücünü destekleyecek lojistik yatırımlardır. Dünya ekonomisi ile entegre olmak için en ucuz ulaşım imkanları kullanmak gerekmektedir. Deniz ve demiryolunu içeren bir taşımacılık sistemi rekabetçilik açısından vazgeçilmezdir. Limana hem hızlı ve hem de düşük maliyetle ulaşmak, Konya'nın ve Türkiye'nin gücüne güç katacaktır. Bu çerçevede Konya-Karaman-Mersin Demiryolu hattının çift hatlı, sinyalizasyonlu, işletme hızı yüksek altyapı projesinin bir an önce hayata geçirilmesi Konya'nın Mersin Limanı'na erişim süresini ciddi ölçüde azaltarak ihracat performansının artmasında belirleyici rol oynayacaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: