KTO Başkanı Öztürk'ten MÜSİAD Konya Şubesi Şimşek'e Ziyaret

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya Şube Başkanlığı'na seçilen Lütfi Şimşek'i ziyaret etti.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya Şube Başkanlığı'na seçilen Lütfi Şimşek'i ziyaret etti.

Öztürk, ziyarette, Konya'da sivil toplum kuruluşları ile meslek kuruluşları arasında önemli bir birlikteliğin sağlandığını belirtti.

Hep birlikte Konya'nın gelişmesi için çalışacaklarını ifade eden Öztürk, şehrin gelecek vizyonu için sanayi ve üretim gücünün artmasının önemine vurgu yaptı.

Konya'nın 2023 vizyonunda 500 milyar dolarlık ihracat hedefine, 15 milyar dolar katkı sağlamak istediğini söyleyen Öztürk, 2012 yılında 1.3 milyar dolar ihracat rakamına ulaşıldığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Dış ticaret biriminin çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Konyalı sanayicilerimizin yeni pazarlar bulabilmesi için yurt dışı çalışma gezileri düzenliyoruz. Mayıs ayı içerisinde tarım makinesi imalatçılarını Kazakistan ve Kırgızistan'a düzenleyeceğimiz gezilerle oradaki alım heyetleriyle bir araya getirmeyi planlıyoruz. Otomotiv yedek parça imalatçıları için Brezilya programı yapmayı planlıyoruz. Bundan önce tarım makine imalatçıları ile Fas'ta yaptığımız yurt dışı programı verimli geçti. Şehrimizin dış ticarette yeni pazarlar bulması ve buralarla ticaret yapması için bu tür programlara hız vereceğiz."

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ise odalarla birlikte hareket etmenin kendileri açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Konya'nın geleceği için ihracat yapmanın önemini bildiklerini kaydeden Şimşek, Konya'nın 2023'teki 15 milyar dolarlık ihracat hedefinin önemsenmesi gerektiğini ifade etti.

Lojistik çalışmasını sanayicilerimizin ham maddelerini limanlardan fabrikalarına ve ürettikleri ürünleri de daha rahat, ekonomik ve rekabetçi koşullarda ulaştırmaları için yaptıklarını vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bu noktada dış pazarlarda yapılacak çalışmaların önemi ortada. Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa pazarı Konyalı sanayicilerimiz için yabancı değil, Latin Amerika, Afrika'nın derinlikleri ve Güneydoğu Asya bölgelerine ülkemizin de yaptığı bir açılım politikası var. Bunun iyi değerlendirilip bu ülkelerle ticaretimizi arttırmak için çalışmalar yapmalıyız. Bizler de üyelerimizin ihracat pazarlarında hakim güçlerin nüfuz alanları dışındaki bölgelere ulaşması için çalışmalar yapmayı planlıyoruz."

Şimşek'i, KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca, KTO Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu da ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: