KTO Görüş Bildirim Hizmetini Hayata Geçirdi

 Konya Ticaret Odası (KTO) iş ve ticaret hayatını ilgilendiren kanun ve yönetmelik değişiklikleri hakkında üyelerinin görüş ve önerilerini alacak. 

Konya Ticaret Odası (KTO) iş ve ticaret hayatını ilgilendiren kanun ve yönetmelik değişiklikleri hakkında üyelerinin görüş ve önerilerini alacak. Oda üyeleri Konya Ticaret Odası'nın internet sitesinde yer alan "Görüş Bildirim Formu"na girerek kendilerini etkileyecek kanun ve yönetmelik değişikliklerinden taslak aşamasında haberdar olacak ve değişiklik taleplerini odaya bildirebilecekler. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, yaptığı açıklamada, ekonomik gelişmenin yapısal tedbirlerle desteklenmesi amacıyla son dönemde iş ve ticaret hayatını ilgilendiren kanun ve yönetmelik değişikliklerinde iş dünyasının görüşlerinin dikkate alındığını belirtti. Görüş ve önerilerin daha geniş katılımla hazırlanması amacıyla bu hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti: "Konya'yı Türkiye'nin ekonomi merkezlerinden biri haline getirmeye çalışıyoruz. Konya ve ülke ekonomisinin sorunlarına karşı her zaman duyarlı olan odamız misyonunun gereklerini yerine getirerek, sorunların çözümlenmesinde çözüm odaklı yaklaşım göstermektedir. Diğer taraftan; ekonomik alanda ortaya çıkan gelişmeler çok yakından takip edilerek, gerekli girişimler değerlendirilerek gerekenler yapılmaktadır. Bu kapsamda, iş ve ticaret hayatında yaşanılan gelişmeler, firmalarımızı yakından ilgilendiren önemli sorunlar ile Konya'nın taleplerini yerel dinamiklerden en yüksek karar süreçlerine kadar birinci elden anlatarak, siyasi karar mekanizması harekete geçirilmeye çalışılmıştır. Konya Ticaret Odası olarak, Bakanlıklar ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden kanun veya yönetmelik değişikliklerine ilişkin Odamıza gelen taslak metinler incelenmekte ve ilgili meslek komitesi üyelerinin ve sektör temsilcilerinin görüşleri alınarak ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmektedir. Yeni hizmetimizle birlikte hazırlanacak raporlar tüm üyelerimizin görüş ve önerileri alınarak hazırlanacağından geniş bir katılım oluşturacaktır. "Görüş Bildirim Formu" hizmeti çerçevesinde üyelerimiz internet sitemizden odamıza gelen taslakları inceleyebilir. Varsa görüş ve önerilerini ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmek üzere odamıza bildirebilirler.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: