Kto Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Konya Ticaret Odası (KTO) Şubat ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.Gündemdeki konuları değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk,...

Konya Ticaret Odası (KTO) Şubat ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Gündemdeki konuları değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 28 Şubat sürecinin bitmiş olmasına rağmen, 28 Şubat sürecini ülke geleceğine yapılan en büyük ihanet olarak gördüklerini ifade etti.

Meclis toplantısında ekonomik gelişmelere değinen Başkan Öztürk, “Yüzde dört büyüme beklentisiyle girdiğimiz 2012 yılının tamamında % 3’ün altında bir büyüme bekliyoruz. 2012’de bir yandan ihracatta ülke ve ürün çeşitlendirmesine giderek dış ticaretimizi artırırken, diğer yandan iç piyasada ayağımızı frende tuttuk. Özellikle reel kesimde ciddi bir yavaşlama ve nakit sıkışıklığı görüyoruz. Ekonomideki yavaşlama da piyasadaki nakit akışını olumsuz etkilemektedir. 2012 yılında çıkarılan Çek Yasası özellikle yılın ikinci yarısından itibaren piyasaların durgunluğa girmesinde etkili olmuştur. Bu çerçevede 2013 yılı için beklentimiz, hükümet ve ekonomi yönetiminin üretime daha fazla destek olması, yatırım ve üretim odaklı politikalara daha fazla ağırlık verilmesidir. Uluslararası piyasada 2013 yılında giderek şiddetlenmesi öngörülen kur savaşlarına karşı da ekonomi yönetiminin bir an önce tedbir alması gerektiğini düşünüyoruz. Değerli bir Türk Lirası, Türkiye'nin ihracatta avantaj kaybına neden oluyor. Bu dönemde iş adamlarımızın kurdaki olası dalgalanmalara karşı borçlanmalarını çalıştıkları para birimi üzerinden yapmalarını öneriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Oda’nın gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Öztürk, 2013 yılında yurt dışında fuar ve ikili iş görüşmeleri organizasyonlarına devam edeceklerini söyledi. Öztürk, “2012 yılında ihracatla büyüyen Konya ekonomisinin uluslararası arenada tanıtımına önem verdik. Ortadoğu, Afrika ve Avrupa pazarlarına açıldık. Bu sene hedef pazar olarak Orta Asya ve Güney Amerika’yı belirledik. Mayıs ayı içerisinde Kırgızistan ve Kazakistan’da tarım makineleri sektöründe ikili iş görüşmeleri organizasyonu düzenleyeceğiz. Otomotiv yan sanayi sektöründe de Brezilya’da ikili iş görüşmesi organizasyonunu planlıyoruz. Diğer taraftan yurt dışı fuar organizasyonlarına da devam edeceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: