KTO'da "Irak'taki İş Ve YatırımFırsatları Bilgilendirme" Semineri

Konya Ticaret Odası'nda (KTO) "Irak'taki İş ve Yatırım Fırsatları Bilgilendirme" semineri düzenlendi.

Konya Ticaret Odası'nda (KTO) "Irak'taki İş ve Yatırım Fırsatları Bilgilendirme" semineri düzenlendi.

Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen seminerde, Erbil Ticaret Ataşesi Seyyar Erbil ve Bağdat Ticaret Müşaviri Harun Koçak, Irak pazarı hakkında bilgi verdi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, yaptığı konuşmada, Irak'ın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu, Türkiye'nin Irak'a 10.8 milyar dolar ihracat yaptığını söyledi.

Önümüzdeki iki yıl içerisinde Irak'ın, Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkelerin arasında ilk sıraya geleceğine inandıklarını dile getiren Öztürk, Konyalı firmaların Irak'a olan ihracatını artırabilmeleri için bu semineri düzenlediklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Öztürk, "Konya olarak 2012 yılında dünyaya yaptığımız 1.3 milyar dolar ihracatın yüzde 20'sini Irak'a gerçekleştirdik. Irak Konya'nın ihracatında ilk sırada yer almaktadır" dedi.

Erbil Ticaret Ataşesi Seyyar Erbil de böylesine büyük bir üretim potansiyeli olan şehrin firmalarının daha fazla Irak'ta yer almaları için her türlü işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.

Bağdat Ticaret Müşaviri Harun Koçak ise dünyanın her ülkesinden insanların bölgeye yatırım için geldiğini kaydederek, "Bizler Türk işadamlarına tüm desteğimizi vermekteyiz. Konyalı firmaları da Irak ile daha fazla işbirliği içerisinde görmek istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: