KTO'dan K Belgesi Müjdesi

 Konya Ticaret Odası’nın (KTO) yoğun girişimleri sonucunda, K Belgesi yenilemesini yaptıramayan veya iptal edilmiş olan K belgesi sahipleri için Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yeni düzenlemeler yapıldı. 

Konya Ticaret Odası’nın herhangi bir nedenle yaptıramayan veya iptal edilmiş bir K belgesine sahip vatandaş ve üyelerin K belgelerini yeniden alabilmeleri için Bakanlık tarafından çeşitli düzenlemelerin olduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Düzenlemelere göre K belgesi üzerinde yazan geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren 270 güne kadar müracaat edenlerin K belgeleri yüzde 5 ücreti karşılığında, 540 güne kadar müracaat edenlerin ise yüzde 25 ücreti karşılığında K belgeleri tekrar 5 yıllığına yenileyebilecekler. Herhangi bir nedenle iptal edilen belgeler için yapılacak uygulamalara ve iptal edilmemiş ancak asgari kapasiteyi tamamlayamamış belgelerin durumuna ilişkin geniş bilgiyi ve belge ücretlerini www.kto.org.tr öğrenebilecekler. Yukarıda belirtilen şartları taşıyan vatandaşların uygulamadan yararlanabilmek için KTO'ya bizzat başvurmaları gerekiyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: