Kto'ya Kop Eylem Planı Ziyareti

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu...

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk'ü ziyaret ederek KOP Eylem Planı hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerini geleceğe hazırlayacak ve bölgenin yatırım fırsatlarını içerecek KOP Eylem Planı hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Bu çerçevede KOP illerini kapsayacak KOP Eylem Planı Çalışma Grupları oluşturularak her ilin en geniş katılımıyla proje ve program önerilerini alacağız. Bölgemizde su kaynaklarının etkin kullanımı ve tarımsal-kırsal kalkınmaya öncelik vereceğimiz KOP Eylem Planı'nda turizm, sanayi-ticaret, ulaştırma-lojistik, eğitim, sağlık gibi sektörlere dair yatırım proje öneri ve teklifleri de plana dahil edeceğiz. Bu çalışmalar sonucu oluşturacağımız taslak planı Kalkınma Bakanlığımıza sunacağız. Başladığımız il ziyaretleri ile Eylem Planı İl Çalışma Gruplarının oluşturulması konusunda bilgi paylaşımı yapmaktayız" dedi.

Reklam
Reklam

KTO Başkanı Selçuk Öztürk de, KOP Eylem Planı'nın bölge için önemli bir yatırım fırsatı olduğunu söyleyerek, "KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Konya'nın bölgesindeki illerle birlikte önemli çalışmalar yürütmektedir. Hazırlanan KOP eylem planı da bölgenin yatırım cazibesini artıracak bir çalışmadır. Tarım ve kırsal kalkınma ile birlikte diğer sektörlerde yatırım fırsatı sunacak eylem planı bölgemizin 2023 vizyonuna büyük katkı sağlayacaktır. Liman bağlantıları ve lojistik merkez projeleriyle bölgenin merkezi olacak Konya'nın yatırım alacağı projeleri destekliyoruz, biz de gerekli her türlü çalışmayı yapacağız" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: