KTÜ Farabi Hastanesi'nde Işten Çıkarılan Işçiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde yılbaşında tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek işten çıkarılan bazı işçiler, kendilerine destek veren sendikacılar ile

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde yılbaşında tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek işten çıkarılan bazı işçiler, kendilerine destek veren sendikacılar ile protestolarını sürdürdü.

KTÜ Farabi Hastanesi'nde çalışırken sebep gösterilmeden işten çıkartıldıklarını savunan işçilerden bazıları ile kendilerine destek veren KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcileri, tepkilerini dile getirmek için Acil Servis önünde toplandı. Grup, "İşimizi geri istiyoruz" yazılı yelekler giydi.

Reklam
Reklam

SES Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, burada yaptığı açıklamada, Farabi Hastanesi'nde işten çıkarılmaların hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, KTÜ Rektörünü uyarmak için Rektörlüğü faks ve e-posta yağmuruna tuttuklarını söyledi.

Pamuk, işçilerin direnişine sonunu kadar destek vereceklerini belirterek, "Sağlık ve Sosyal Hizmet Ekmekçileri Sendikası olarak direnişin başladığı ilk andan itibaren direnen arkadaşlarımızla buradayız. 10 gün oldu, soğuğu da karı da yağmuru da yaşadık ama yılmadık" dedi.

Muhabir: Atilla Kurtoğlu / Asena Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: