Ktü Öğrenci Kollektifi Üyeleri Bu Kez Suriye İçin Yürüdü

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi, Suriye olaylarını protesto etti.KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi, Suriye olaylarını protesto etti.

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantini önünde toplanarak Faik Ahmet Barutçu kütüphanesi önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyen öğrenciler, Suriye’de yaşanan gelişmeleri protesto etti.

KTÜ Öğrenci Kolektifi adına bir açıklama yapan Nergis Dikici, AK Parti’nin dış politikasını eleştirerek "Malatya-Kürecik’e kurulan füze kalkanı sonrası komşu ülke İran ile yaşanan gerginliğinin ardından gelen sıfır sorun söylemine çok da en yakın dostuyla savaşın eşiğine geldi. Ortadoğu’da iki yüzlü bir dış politika yürüten Erdoğan önce dostluk pozları vererek komşularımızla her şey yolunda imajı çizerken işler istediği çizgi de ilerlemeyince savaş naraları atmaya başladı. Suriye de var olan iç savaş koşullarında Özgür Suriye Ordusu militanlarına savaş gereçleri temin eden hükümet yetmezmiş gibi eli silahlı grupları ülkemiz sınırları içerisinde tutmaya devam etmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Üniversite gençliğinin sözünün barış olduğunu kaydeden Dikici, “Üniversite gençliğinin sözü barıştır. Emperyalizme karşı mücadele veren üniversite gençliği olarak, kaybedeninin her zaman yoksul halk olduğu bir savaşın daima karşısındayız. Geleceğimizi karartanlara karşı, dünya halklarına ölüm getiren emperyalistlere ve onun yerli işbirlikçilerine karşı halkların kardeşliğini savunmak ve bu oyuna sessiz kalmamak her üniversiteli için bir görevdir” şeklinde konuştu.

Çeşitli sloganlar atan grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: