KTÜ'de Bir Grup Öğrenci Olay Çıkarttı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) rektörlük binasına yürümek isteyen bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri...

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) rektörlük binasına yürümek isteyen bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı.

Hazırladıkları tiyatro gösterisi için Atatürk Kültür Merkezi'nin kendilerine verilmediği iddiasıyla bir süredir rektörlük binası önünde eylemler yapan Kolektif Grubu üyesi bir grup öğrenci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünden rektörlük binasına yürümek istedi. Özel güvenlik görevlilerinin kontrolünde Makina Mühendisliği Fakültesi'nin önünde kadar yürümelerine izin verilen grup, burada durduruldu. Grubun önünü kesen özel güvenlik görevlileri, öğrencilere yürüyüş için buraya kadar izin verildiğini, gerekli açıklamalarını yaptıktan sonra dağılmalarını istedi. Tüm uyarılara rağmen dağılmak istemeyen grup, rektörlük binasına kadar yürüyeceklerini ifade etti. 60’dan geriye doğru saymaya başlayan grup, daha sonra barikatı aşmak için özel güvenlik görevlilerinin üzerine yürüdü. Bu sırada öğrenciler ve özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Karşılıklı tekme ve yumrukların konuştuğu arbedede güvenlik görevlileri ve öğrencilerden yaralananlar oldu.

Reklam
Reklam

Tüm uyarılara rağmen rektörlük binasına yürümekte direnen gruba, yeniden izin verildi. Rektörlük binasının yakınına kadar gelen grubun önü burada tekrar özel güvenlik görevlileri tarafından kesildi. Burada üniversite yönetimi ve özel güvenlik görevlileri lehine sloganlar atan öğrenciler, şarkılar söyleyerek tepkilerini sürdürdü. Çevik kuvvet ekiplerini de olay yerinde yakın bir mesafede hazır bekletildi.

Rektörlük binası önüne yürümelerine izin verilmeyen gruptan 2 öğrenci Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal ile görüşmek için rektörlüğe gitti. Öğrenciler, rektör yardımcısı ile yaptıkları görüşmenin ardından arkadaşlarının yanına döndü. Yaklaşık bir saati aşkın bir beklemenin ardından grup tüm uyarılara rağmen tekrar rektörlük binasına yürümek isteyince bu kez devre çevik kuvvet ekipleri girdi. Yaşanan arbedede öğrenciler polislere yumurta attı. Polisin müdahalesi ile rektörlüğe yürüyemeyen grup, daha sonra dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: