KTÜ'de "Fotoğraflarla Dünden Bugüne Selanik" Konferansı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tarih Kulübünce düzenlenen "Fotoğraflarla Dünden Bugüne Selanik" konulu konferans gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarih Kulübünce düzenlenen "Fotoğraflarla Dünden Bugüne Selanik" konulu konferans gerçekleştirildi. KTÜ Kanuni Yerleşkesi Nazım Terzioğlu Amfisinde yapılan konferansa, KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necmettin Alkan konuşmacı olarak katıldı. Öğretim üyeleri ile öğrencilerin izlediği konferansta konuşan Alkan, Selanik'te, Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılara gereken ilginin gösterilmediğini savunarak, "Yüzlerce yıllık Osmanlı yapıları orada yok edilmiş durumda. Osmanlı döneminde onlarca cami bulunan şehirde bugün Türklerin ibadet etmeleri için cami yok. 50-60 kişinin girebileceği küçük bir dükkanda yalnızca cuma namazı kılınabiliyor. Bunun dışında toplu halde namaz kılınabilecek ne yazık ki hiçbir yer yok" dedi. Konferans sonunda Doç. Dr. Necmettin Alkan'a plaket takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz