KTÜ'de "Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" Sempozyumu Düzenlenecek

 Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ), 8-10 Mayıs'ta "Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" konulu sempozyumu düzenleneceği bildirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ), 8-10 Mayıs'ta "Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" konulu sempozyumu düzenleneceği bildirildi. KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, KTÜ Rektörlüğü ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanlığı işbirliğinde düzenlenecek sempozyum, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklamada, sempozyumda, eserleriyle Trabzon ve çevresinin tarihine olduğu kadar milli mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti tarihine de önemli katkılar yapan Mahmut Goloğlu'nun tarihçiliği başta olmak üzere siyasi yaşamı, eğitimciliği, edebiyatçılığı ve hukukçu yönünün ele alınacağı vurgulandı. Çeşitli üniversitelerden tarihçi ve araştırmacıların katılacağı sempozyumun iki gün süreceği anlatılan açıklamada, sempozyumda Goloğlu'nun çeşitli yönlerini konu alan 33 bildirinin müzakere edileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: