KTÜ'lü Öğrenciler Çevre Kirliliğine Dikkat Çekmek Için Fidan Dikti

Çevre kirliliğine dikkat çekmek isteyen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama...

Çevre kirliliğine dikkat çekmek isteyen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri fidan dikti. Etkinliğe katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, çevre bilincinin sürdürülebilir bir anlayışla yaklaşılması gereken çok önemli bir konu olduğunu söyledi.

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün desteği ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin uygulamaya koyduğu 'Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü Projesi' kapsamında ilk etapta 152 adet fidan dikimi yapıldı. Etkinliğe Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Kızılcık, etkinlikte yaptığı konuşmada, çevre konusunda duyarlılığın arttırılmasını önemsediklerini belirterek, “Her büyük proje düşünce kırıntısıyla, her büyük gerçekleşen projede ilk adımla başlar. Bir büyük projenin burada adımını atmış bulunuyorsunuz. Bu alanda duyarlılığın sağlanmasına çok ciddi katkı sağlamış oldunuz. Çevre bilinci, çevrenin gelecek nesillerden ödünç alındığı gerçeğinden hareketle bakılırsa, sürdürülebilir bir anlayışla yaklaşılması gereken çok önemli bir konu olduğu ortaya çıkar. Sizler bugünün gençleri yarının geleceği ve yöneticileri olacaksınız.” dedi.

Çöplerin bertaraf edilmesinin ciddi bir problem olduğuna da değinen Kızılcık, sözlerine şöyle devam etti: “Toplanan çöplerin depolanması için çalışma yapmak durumundayız. Bu konuda hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Herkesin doğal, temiz bir çevrede ve havada çalışma hakkı vardır. Bu hakka riayet ettiğimiz için valilik olarak, belediyemiz, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile eylül ayından itibaren çöplerin kaynakta ayrıştırılması projesini hayata geçirmeyi planlamış durumdayız. Bunun projenin, yaz boyunca planlaması ve eğitim çalışmalarını yürüteceğiz. Bu proje Türkiye’de bir ilki oluşturacak.”

Reklam
Reklam

Öğrenciler adına konuşan Selvan Arıcı ile Mete Korhan Özkök da yürütülen projede çevre kirliliğine dikkat çekmek istediklerini ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: